Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

PEF 2.0 - corrosiebescherming electroden van doorslaggevend belang

Looptijd: van 15 augustus 2001 tot 16 juli 2031
Plattegrond van de locatie van het project

Cool Wave Processing is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van de zogenaamde 2e generatie PEF systemen voor het mild conserveren van vloeibare voedingsproducten zoals vruchtsappen. De technologie gaat uit van electrische pulsen (tot 80kV) die bacterien in de vloeistoffen desactiveren. De technologie werkt uitstekend en is gevalideerd c.q. wordt toegepast op commerciele schaal maar een belangrijk nadeel is de corrosie die naar verloop van tijd optreedt aan de electroden. In het project wordt 1) een oplossing gezocht om deze corrosie te verminderen, en tegelijkertijd 2) onderzocht wat de concentraties metaalionen in oplossing zijn en de daarmee samenhangende voedselveiligheidsrisico´s zijn.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen