Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Perforeren van het Zuid-Hollandse straatwerk

Looptijd: van 20 december 2021 tot 30 november 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Flowsand is een innovatie van het bedrijf Aquaflow. Flowsand is een straatzand met sponswerking en richt zich daarbij op de klassieke versteende straten. Het wordt gemaakt door toevoeging van een high-tech wateradditief aan zand door middel van een geavanceerd mengproces.
Bij het instrooien van straatwerk met Flowsand neemt de wateropname t.o.v. klassiek straatwerk met 400% toe. Bij elke bui gaat dit om enkele mm van het gevallen regenwater. Zo kan een groot deel van het regenwater dat valt, met name van lichte buien, wegzakken op de plaats waar het valt. Op deze manier wordt verdroging en daarmee ook verzilting en verzakking tegengegaan.
Flowsand kan op een aantal manieren worden toegepast: als vervanging voor normaal straatzand; als straatzand en straatlaag onder het straatwerk; en als straatzand en straatlaag onder het straatwerk in combinatie met een waterbuffer onder de straat.

Inmiddels is Flowsand in een aantal gemeentes toegepast als straatzand. De vraag in dit project richt zich op de verdere opschaling. Hoe kunnen we uitbreiden naar meer gemeentes in Zuid-Holland en daarbuiten? Hoe gaan we de markt informeren en activeren? Hierbij kijken we ook naar particulier oppervlak, hoe krijgen we daar een ingang? Samen met het VPdelta+ programma wordt er gewerkt aan interne doelen op het gebied van communicatie en business plan, en aan externe doelen zoals meer exposure.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen