Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Phage Processing

Looptijd: van 1 juli 2011 tot 1 oktober 2015

 

Phage Processing, op weg naar een World Class fagen Pilot Production Plant.

In dit project gaat een consortium bedrijven onder leiding van Micreos bv uit Wageningen fagen-producten ontwikkelen. Een faag is een virus dat bacteriën 'opeet'.

Fagen zijn daarmee geschikt om de gezondheid van mens en dier te beschermen. Sinds begin 1900 bestaat de methode om fagen in te zetten om bacteriële ziekteverwekkers te bestrijden, maar dit werd overschaduwd door het succes van antibiotica. Door het ontstaan van steeds meer resistenties is er nu opnieuw belangstelling voor fagen.

In een samenwerkingsverband zal de opgedane kennis mbt faagproduktie gekoppeld worden aan kennis op het gebied van innovatief ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van het productieproces. Hiermee wordt een pilot plan voor fagen neergezet.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen