Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Pharma Portal

Looptijd: van 1 september 2016 tot 25 juli 2022
Plattegrond van de locatie van het project

De ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, de financiering en vercommercialiseren hiervan is een complex multidisciplinair proces. Voor kennisinstellingen en MKB bedrijven is het onmogelijk om alle expertises in huis aanwezig te hebben. Om de kansen die er in onze regio liggen optimaal te benutten wordt een faciliteit opgezet waarin alle expertises beschikbaar zijn voor kennisinstellingen en MKB bedrijven teneinde op een effectieve en professionele manier het onderzoek naar geneesmiddelen te ondersteunen en organiseren. De ‘Pharma Portal’ is een infrastructuur dat als doel heeft om de life science sector in Noord Nederland te versterken en de ontwikkeling van waardevolle geneesmiddelen te faciliteren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen