Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

PHOTON DELTA

Looptijd: van 1 juni 2015 tot 31 augustus 2019
PHOTON DELTA

Fotonica is wereldwijd sterk in opkomst en Europees een Key Enabling Technogy en zal op het gebied van geïntegreerde fotonica in 2020 een wereldwijde marktomvang van 50 miljard euro omvatten. De Technische Universiteit Eindhoven, het COBRA Research Instituut en bedrijven in de Brainport regio hebben wereldwijd en Europees een vooroplopende positie gerealiseerd in de fotonische technologie. Inmiddels zijn er in Nederland een 150 bedrijven actief op dit gebied en dat aantal groeit gestaag. Er is dus nu momentum en we moeten nu het ecosysteem laten groeien. De doelstelling is dan ook om samen in de Zuid-Nederland met de Brainport regio als centrum, deze visie en strategie te delen om het imago te versterken en met focus op dit gebied meer economische massa te genereren om tevens maatschappelijke uitdagingen in te vullen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen