Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

PICNIC 2008-2010 Internationaal Cross Media Platform

Looptijd: van 1 november 2007 tot 31 maart 2011

PICNIC wil de regio Amsterdam en de Noordvleugel van Nederland positioneren als belangrijkste Creative-regio in Europa met een nadruk op Cross media. Dit doet zij door de Cross Media Week te organiseren.

De Cross Media Week is een evenement waarin gedurende een week meerdere bijeenkomsten, congressen en workshops gehouden worden rond creativiteit en ICT, nieuwe mediavormen, concepten en ontwikkelingen op het gebied van entertainment. De driedaagse cross media conferentie vormt de kern van PICNIC. Reflectie, ontmoeting en debat met creatieve talenten, ontwikkelaars en bedrijven op het gebied van cross media formats, technologie en creativiteit staan dan centraal.

Daarnaast wil het project PICNIC betere randvoorwaarden voor de Creative Industrie scheppen, bedrijvigheid naar de regio trekken en de interactie tussen kennisinfrastructuur en bedrijfsleven vergroten door betere exploitatie van nieuwe kennis, en het productief maken van nieuwe verbindingen.

PICNIC dient als een paraplu voor diverse activiteiten. Bij PICNIC wordt in de voorbereidingsfase ingezet op contacten, samenwerkingsvormen en cross media ontwikkelingen om deze tijdens het evenement in september uitgebreid te kunnen presenteren. Dat betekent dat gedurende het jaar activiteiten plaatsvinden om die doelstellingen vorm te geven.

PICNIC schept een klimaat waarin bedrijven in de Creatieve Industrie zich willen vestigen. Door deze magneetfunctie van PICNIC worden uiteindelijk ook nieuwe banen gecreëerd in de Noordvleugel.

Samenwerking tussen : Stichting Amsterdam Cross Media Week.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen