Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

PlantValue, het beste uit de plant

Looptijd: van 1 mei 2015 tot 11 oktober 2018

De MKB-onderneming Hilbrands Laboratorium BV heeft op laboratoriumschaal (‘proof of principle’) aangetoond dat het mogelijk is om belangrijke plantenziekten te beheersen op basis van natuurlijke middelen en plantinhoudstoffen uit reststromen van paprika, aubergine, tomaat, aardappel en afrikaantjes. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt in Noord- en Oost Nederland en de onderneming New Businesses wordt binnen dit project de bestaande kennis aangevuld met nieuw te ontwikkelen kennis om deze vervolgens te valoriseren in een demonstratiefase van innovatieve diensten waarmee landbouwers en tuinders onder andere op digitale wijze (diagnose apps) ondersteund worden in het ‘biobased’ verhogen van hun productie. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan de maatschappelijke uitdaging voedselzekerheid, duurzame landbouw en bio-economie omdat de primaire productie van belangrijke gewassen zoals bloembol- en akkerbouwgewassen duurzamer en hulpbronzuiniger kan gaan plaatsvinden met een verbetering van de (benutting van de) bodembiodiversiteit, waarbij tevens wordt beoogd om door het gebruik van momenteel onbenutte reststromen de biologische kringloop te sluiten en de(Noord-)Nederlandse bodem te vitaliseren en optimaal te benutten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen