Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Platelets as Biomarkers for Cardiovascular Disease

Looptijd: van 1 september 2017 tot 28 februari 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Binnen dit project wordt een marktgericht samenwerkingsverband opgezet tussen MKB-bedrijven (2M Engineering, FOCE en CoagScope) en (klinische) expertisecentra (Universiteit Maastricht en Stichting Trombosedienst Maastricht) waarbij een prototype meetinstrument ontwikkeld wordt ter preventie van cardiovasculaire ziekten. Middels experimentele ontwikkeling zal in dit project een point-of-care meetinstrument ontwikkeld worden gebruikmakend van biochemische technieken (labelen van specifieke biomarkers in bloed) in combinatie met hightech fotonica technieken (fluorescentiemeting). De biomarkers worden specifiek ontwikkeld voor de vroegtijdige diagnostiek (preventie) van cardiovasculaire aandoeningen, zoals een hartinfarct en beroerte.

Het betreft hier de ontwikkeling van een prototype van een innovatief medisch-diagnostisch meetinstrument welk potentieel een grote doorbraak kan betekenen in de medische diagnostiek en zal tot toename van de omzet leiden bij de betrokken MKB-ondernemingen. Het project betreft een crossover tussen Life Sciences & Health en High Tech Systemen en Materialen. Daarnaast zal een dynamiek van bedrijvigheid ontstaan van biochemische bedrijven voor andere biomarkers, dienstverlening bloedanalyse en disposables, rondom het meetinstrument dat in dit project wordt ontwikkeld.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen