Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Platform for Innovation Excellence

Looptijd: van 21 juli 2014 tot 31 december 2015

 

Met het innovatieplatform willen de initiatiefnemers de slaagkans van New Business Development projecten (NBD) verhogen. Dit door het innovatieproces beter te organiseren met behulp van een toolbox, databases en praktische, tastbare oplossingen (proof of concepts – demonstrators) en het creëren van een innovation community.

De aanleiding is dat in innovatietrajecten slechts een klein deel (20%) van de NBD-projecten succesvol is. Bij NBD-projecten gaat het om het op de markt brengen van nieuwe producten, aanverwante of nieuwe markten met (nagenoeg) dezelfde producten en verbeterde of nieuwe technologie. Dit vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Via het toekomstige integrale platform van OICAM kunnen bedrijven, kennisinstellingen en andere programma’s nog intensiever met elkaar samenwerken om de kenniseconomie en ondernemerschap te versterken. OICAM (Nijverdal) werkt samen met onder andere Saxion, Kennispark, Stichting AMMON en andere Open innovatiecentra zoals VKON en Texperium. Reden B.V. (Hengelo) is gespecialiseerd in eindige elementen (fysieke sterkte) analyse waarmee je virtueel producten kunt testen. Door de aanwezigheid van laboratoriumvoorzieningen en apparatuur voor proeffabricage kunnen innovaties en uitvloeisels hiervan snel en goedkoop worden gerealiseerd. Doordat meerdere projecten naast elkaar plaatsvinden, vindt kruisbestuiving plaats. Dit leidt weer tot nieuwe ideeën en nieuwe bedrijven.

Bekijk hier een videopresentatie van OICAM

 

 

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen