Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Platform Rotterdam Digitaal

Looptijd: van 25 mei 2021 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

De potentiële toegevoegde waarde van digitale technologie in de stad is ongekend groot, maar concrete toepassingen van de nieuwste technologie blijft achter bij het mkb aangezien daar vaak de tijd en expertise ontbreekt. Bovendien zijn de nieuwste digitale technologieën niet eenvoudig toegankelijk voor het (mkb-)bedrijfsleven en zijn ontwikkeltrajecten vaak custom en kostbaar. In dit project Platform Rotterdam Digitaal gaat WeAreReasonablePeople (WARP) samen met de gemeente Rotterdam deze technologie toegankelijk maken voor het mkb. Hierdoor wordt een groot deel van de drempel weggenomen, namelijk de financiële risico’s en beperkte toegang tot digitale toepassingen.

Binnen het Platform Rotterdam Digitaal heeft er inmiddels een inventarisatie plaatsgevonden van kansrijke sleuteltechnologieën die het concurrentievermogen van het lokale mkb verder moeten versterken. De geselecteerde sleuteltechnologieën zijn, IoT, Data-uitwisseling en Digital Twin. In dit project worden de verschillende technologieën in verschillende fasen technisch en economische gevalideerd.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen