Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

POLAR

Looptijd: van 1 mei 2018 tot 29 oktober 2021

Dikke darmkanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Darmpoliepen zijn soms een voorloper van kanker. Nu is het nog zo dat ze worden verwijderd en opgestuurd naar een patholoog. Pas na twee weken is duidelijk of ze kwaadaardige cellen bevatten. “Dankzij het project POLAR,” vertelt Gerrit Baarda van ZiuZ, “kun je al tijdens het darmonderzoek vaststellen of er sprake is van kanker. Een cameraatje fotografeert de poliep. De foto gaat naar een kastje dat de diagnose stelt. Poliepen worden niet langer opgestuurd, patiënten verkeren minder lang in onzekerheid en het drukt de zorgkosten.”

 

Reductie zorgkosten 


Projectpartners verwachten een grote impact te hebben op de reductie van de zorgkosten in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Eerste cijfermatige analyses laten zien dat POLAR leidt tot besparingen in de tientallen miljoenen. Daarnaast neemt de vraag naar kunstmatige intelligentie in de zorg volgens onderzoeksbureau Gartner toe. Met een nieuw verdienmodel verwacht ZiuZ dat ziekenhuizen makkelijk instappen. Uit gedetailleerde berekeningen wordt het aannemelijk geacht dat in 2025 met POLAR een omzet kan worden behaald van € 6,1 miljoen en een personeelsgroei van 18,7 FTE. 

 

Over het bedrijf

ZiuZ Visual Intelligence ontwikkelt producten die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Meer weten? Kijk op www.ziuz.com. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen