Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Poort van Salland - Verdubbeling Siemelinksweg

Looptijd: van 1 juli 2010 tot 1 april 2012

 

De Siemelinksweg is een belangrijke weg in het Deventer wegennet voor de afwikkeling van zowel het regionaal als lokaal verkeer.

De weg verbindt de N348 ten noorden van Deventer met de A1. Daarnaast ligt er een belangrijke relatie met de ontsluiting van het te ontwikkelen regionale bedrijvenpark A1. De verdubbeling van de Siemelinksweg gaat onderdeel uitmaken van het project “Oostelijke Poort van Salland”, waarin verder de Oostelijke Ontsluiting (tunnel onder het spoor Deventer Zutphen ten behoeve van het bedrijvenpark A1), de aanpassing van de zuidelijke afslag van de Rijksweg A1 en voorstadhalte voorzien zijn met als doel de bereikbaarheid te verbeteren. En zo de concurrentiepositie van het bedrijfsleven te versterken.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen