Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Poorten van Salland - Herinrichting Mr.H.F. de Boerlaan

Looptijd: van 1 september 2013 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het vergroten van de verkeerscapaciteit op het Hanzetrace in Deventer. Door de verkeersstromen te verplaatsen naar de randen van de stad ontstaat in en om de binnenstad ruimte voor een beter woon- leef- en verblijfsklimaat.

Daarnaast wordt ook de bereikbaarheid van de werk- en woongebieden voor fietsers, OV en auto’s verbeterd en wordt een economische en stedelijke vernieuwing in de schil van 19e en vroeg 20e eeuwse woon- en werkgebieden rond de binnenstad gecreeerd. Fietsers en openbaar vervoer krijgen meer prioriteit. Het project omvat de aanleg van een parallelweg annex fietsverbinding in de Mr. H.F. de Boerlaan, de aanleg van een nieuw profiel wegtracé en het aanpassen van het verblijfsgebied Havenkwartier.

 

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen