Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Poortgebouw / Bezoekerscentrum Vredespaleis

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 1 oktober 2012

De Stichting wil aan de voorkant van het paleis, bij de hoofdingang een 'poortgebouw' neerzetten waar een breed publiek in een hoogwaardig en modern bezoekers- en informatiecentrum, kennis en inzicht kan krijgen over het Vredespaleis zelf en de instellingen die er gevestigd zijn. Zij krijgen antwoord op vragen als: waarom is het Vredespaleis in Den Haag gevestigd, welke organisaties werken er en wie was Carnegie?

Belangrijk is, dat op deze wijze kennis op het gebied van internationaal recht gemakkelijker toegankelijk is zowel voor ingewijden als voor belangstellende leken op dit gebied.

Verder zal het gebouw gebruikt worden voor exposities en de veiligheidscontroles op degenen die in het Vredespaleis moeten zijn. Het Vredespaleis is beeldbepalend voor Den Haag als internationale stad van vrede en recht èn een belangrijke toeristische attractie.

Samenwerking tussen : de gemeente Den Haag, Fonds voor de Vrijheid en Veteranenzorg, Buitenlandse Zaken en de Carnegie-Stichting.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen