Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Port4Innovation1

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 1 augustus 2019
Endures

In de maritieme sector zijn service en onderhoud van systemen een belangrijk onderdeel van de exploitatiekosten.

Dat komt omdat de apparatuur zelf ingewikkeld en duur is. Maar ook omdat bedrijven vaak onder moeilijke omstandigheden moete werken. Daarom gebeurt onderhoud en vervanging uit voorzorg. Bijvoorbeeld elke 5 jaar gedaan, terwijl het materiaal mogelijk 10 jaar lang mee kan. Dit zorgt voor extra kosten en verspilling van goede materialen. 

Eigenaren zijn geholpen als op basis van corrosie (roest) en materiaaldegradatie (metaal moeheid) vast te stellen is hoe een bepaalde machine er voor staat. Dat kan een kostenbesparing van 20-40% opleveren.

In de Kop van Noord-Holland zijn momenteel 285!! mariteime onderhoudsbedrijven. Om beter in te kunnen spelen op de onderhoudsbehoefte is meer kennis over corrosie als gevolg van o.a. zout water noodzakelijk. Er moet veel getest worden.Deze testen duren lang, zijn erg kostbaar en bijzonder arbeidsintensief. Dat kan niet ieder bedrijf zelf doen. In dit project wordt nieuwe  kennis verzameld en gedeeld in een database.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen