Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Port4Innovation1

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 1 augustus 2019
Port4Innovation1

In de Kop van Noord-Holland is echter een aantal knelpunten geïdentificeerd die de succesvolle marktintroductie van nieuwe producten en diensten belemmeren.

Om dit te verbeteren zijn een aantal routes ingezet, waarvan we er hier 2 nader benoemen.

  • Nauwe samenwerking tussen de Port of Den Helder, Den Helder Airport en de Kennishaven.
  • Samenwerking defensie-civiel Onder leiding van Stichting Energy Port (beter bekend als Maritime Campus Netherlands) committeren ondernemers, kennisinstellingen en de lokale overheden zich tot het vormen van een ecosysteem waarin kennis wordt getransformeerd tot nieuwe producten of nieuwe diensten.

Dor het stimuleren van innovatie, met name binnen het mkb, wordt op korte termijn nieuwe werkgelegenheid gecreëerd, extra omzet gegenereerd, neemt het organiserend vermogen binnen de regio toe en wordt de (inter)nationale concurrentiekracht vergroot.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen