Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Port4Innovation1

Looptijd: van 1 april 2015 tot 1 augustus 2019
Endures

In de Kop van Noord-Holland is echter een aantal knelpunten geïdentificeerd die de succesvolle marktintroductie van nieuwe producten en diensten belemmeren.

Om dit te verbeteren zijn een aantal routes ingezet, waarvan we er hier 2 nader benoemen:
1) Nauwe samenwerking tussen de Port of Den Helder, Den Helder Airport en de Kennishaven.
2) Samenwerking defensie-civiel Onder leiding van Stichting Energy Port (beter bekend als Maritime Campus Netherlands). Hier committeren ondernemers, kennisinstellingen en de lokale overheden zich tot het vormen van een ecosysteem waarin kennis wordt getransformeerd tot nieuwe producten of nieuwe diensten.

Door het stimuleren van innovatie, met name binnen het mkb, wordt op korte termijn nieuwe werkgelegenheid gecreëerd, extra omzet gegenereerd, neemt het organiserend vermogen binnen de regio toe en wordt de (inter)nationale concurrentiekracht vergroot.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen