Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Portaal van Vlaanderen - Terneuzen

Looptijd: van 28 mei 2009 tot 31 december 2011

Bezoek het leuke educatieve informatiecentrum midden op het sluizencomplex van Terneuzen. Informatiecentrum Portaal van Vlaanderen heeft een terras waarbij je de zeeschepen (bijna) kunt aanraken. Maak een wandeling over het sluizencomplex inclusief een bezoek aan de brugkelder en de voormalige radartoren. En vergeet vooral de educatieve vaartocht over het Kanaal van Gent naar Terneuzen niet! Nieuw bezoekerscentrumMet behulp van EU-gelden is het een nieuw bezoekerscentrum bij sluizencomplex en de haven van Terneuzen gerealiseerd. Doelstelling van het project 'De beleving van het nieuwe Portaal van Vlaanderen' was om een modern, goed geoutilleerd, innovatief en financieel gezond informatiecentrum annex aantrekkelijke toeristische attractie te realiseren op het Sluizencomplex in Terneuzen. Door de realisatie van dit centrum kunnen nieuwe product-markt combinaties tot stand worden gebracht op het gebied van industrieel toerisme en kunnen nieuwe bezoekersstromen naar Terneuzen worden getrokken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen