Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Positief effect van geluidsschermen en stiltegebieden op slaapstoornissen en andere hinder veroorzaakt door verkeersgeluiden

Looptijd: van 1 september 2010 tot 31 augustus 2013
Plattegrond van de locatie van het project

In het kader van dit project wordt een nieuwe methode gedemonstreerd voor het in kaart brengen en beoordelen van verkeersgeluiden in steden, in het bijzonder in stiltegebieden en in de buurt van geluidsschermen. Met de nieuwe techniek kunnen gedetailleerde kaarten worden opgesteld van geluidshinder veroorzaakt door verkeer. Met de techniek kan ook het effect van geluidsschermen en stiltegebieden worden gesimuleerd. Het systeem moet het stedelijke beleid ondersteunen op het vlak van de bouw van geluidsschermen en de heroriëntatie van verkeersstromen. Het uiteindelijke doel is zorgen voor een aanzienlijke daling van het aantal mensen dat hinder ondervindt van verkeersgeluiden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen