Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

PowerBlades

Looptijd: van 24 februari 2021 tot 30 september 2022
Plattegrond van de locatie van het project

In Nederland staan er naar schatting 5000 elektriciteitsmasten, welke jaarlijks gecontroleerd moeten worden op defecten/beschadigingen. Op dit moment worden elektriciteitsmasten nog handmatig geïnspecteerd. De projectpartners willen dit probleem oplossen door het introduceren van een technologie waarmee volledig geautomatiseerd (dus zonder dronepiloot en met volledig geautomatiseerde dataverwerking) inspecties uitgevoerd kunnen worden met behulp van een drone.
Het project draagt bij aan de prioriteit Digitaal Regionaal, subdoelstelling Digitalisering van bedrijfs- en technische processen. De PowerBlades kan door eindgebruikers worden ingezet om hun bedrijfsprocessen (inspectie van elektriciteitsmasten) te digitaliseren. Hierdoor kunnen inspecties, veiliger, sneller, accurater en goedkoper worden uitgevoerd. Aangezien elektriciteitsvoorzieningen een belangrijke economische rol vervullen, draagt het project bij aan een duurzaam digitaal herstel van de economie. Daarnaast verwachten beide partners een aanzienlijke stijging in de omzet en winst en zullen dus sneller herstellen van de economische gevolgen van de crisis.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen