Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Powered by You

Looptijd: van 16 maart 2010 tot 31 december 2014
Powered by you

Energieopwekkende (dans)vloeren veroveren de wereld

Het Rotterdamse bedrijf Sustainable Dance Club (SDC) introduceerde de eerste energieopwekkende dansvloer ter wereld. Hoe harder er gedanst wordt, hoe meer energie de vloer opwekt. Inmiddels heeft dit systeem de markt veroverd en is SDC uitgegroeid tot een volwassen bedrijf onder de naam Energy Floors. Kansen voor West sprong financieel bij toen SDC nog een ‘clean tech start up’ was en de vloer nog een pilotvloer, die technisch, economisch en maatschappelijk getoetst moest worden.
Prototypes werden ontwikkeld en kennis opgebouwd over ‘human powered’ energiesystemen. Ook werd een proef uitgevoerd in het Feyenoordstadion, waar op enkele proefopstellingen duizenden supporters met hun voetstappen elektriciteit opwekten.

De haalbaarheid van het systeem werd aangetoond en inmiddels installeert het bedrijf deze energie opwekkende vloermodules op vele events, festivals en beurzen in binnen- en buitenland. Het systeem beperkt zich niet tot dansvloeren, maar kan overal waar (veel) mensen in beweging zijn worden toegepast: vliegvelden, stations, stadions en diverse soorten publieke ruimtes. De gegenereerde stroom kan onder andere worden gebruikt voor (LED)verlichting, het tonen van interactieve advertenties en het opladen van smartphones.'Looptegels zetten de kinetische energie uit een voetstap om in bruikbare elektriciteit.'

Samenwerking tussen : SDC, Slapeloos BV, Stadion Feijenoord NV, TU-Delft.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen