Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Pre-pilot development Nature's Principles L-lactic acid production process

Looptijd: van 1 mei 2021 tot 1 augustus 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Nature's Principles B.V. ontwikkelt een nieuw productie platform voor het maken van L-melkzuur. Dit proces gebruikt ruwe grondstoffen zoals als suikerbietenbrij, en hierdoor is het mogelijk L-melkzuur te verkopen tegen een prijs van 0.70 €/kg, 30% onder de huidige verkoopprijs. L-melkzuur is de grondstof voor polymelkzuur, of PLA. Hierdoor kan PLA verkocht worden tegen prijzen onder 2 €/kg, richting 1.2 €/kg en daardoor kan dit plastic op prijs concurreren met plastics die uit aardolie gemaakt worden zoals poly propyleen. Nature's Principles hoopt zo de biobased transitie van plastics te faciliteren, om van CO2 uitstotende plastic productie naar CO2 negatieve plastic productie over te stappen. Daarnaast zijn de grondstoffen voor dit proces in Europa aanwezig, en zal deze ontwikkeling Europa minder afhankelijk maken van aardolie als grondstof voor plastics.

In deze pre-pilot ontwikkelingsstudie zal de pilot welke Nature's Principles in september 2022 hoopt uit te voeren ontworpen en gevalideerd worden met de BioProcess Facility (BPF). De BPF is een uitstekende partner hiervoor, aangezien deze organisatie veel processen heeft opgeschaald heeft en ook specifiek melkzuur opzuiveringen voor Corbion N.V. heeft uitgevoerd. Specifiek zal de studie bestaan uit het ontwerpen van de opzuivering van het proces samen met de BPF en het testen van enkele processtappen onder industriële condities.

Deze studie zal resulteren in een concreet plan voor de eerste pilot productie proef van Nature's Principles. Op basis hiervan zal de benodigde financiering worden aangetrokken om in september 2022 deze proef uit te kunnen voeren en 500 kg materiaal te produceren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen