Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Primaire MestScheiding (PMS)

Looptijd: van 20 mei 2015 tot 1 augustus 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Het idee van Innosell is om te komen tot een primaire mestscheiding in de loopgangen van koeienstallen waarbij de urine en de mest in een zo vroeg mogelijk stadium wordt gescheiden en afgevoerd, waardoor ammoniakemissies 50 tot 70% worden gereduceerd. Ons product zal dienen te bestaan uit een urine doorlatende comfortmat met daaronder een drukverdeler en een filterlaag op deze comfortmat, die de urine doorlaat en de mest tegenhoudt. De mat wordt aangebracht op de loopgangen van de koeienstal. De mest wordt via robots afgevoerd naar buiten de stal evenzo gebeurt dit met de urine via de kelder of goten in de loopgang. Tevens wordt verwacht dat deze oplossing een bijdrage levert aan het welzijn van de koe, hetgeen weer van positieve invloed is op de melkopbrengst.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen