Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Prince DSA

Looptijd: van 27 juni 2018 tot 31 december 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Prince Kunststof Infra, een MKB bedrijf uit Zeeland (Tholen), gaat in dit project een innovatief, nieuw product ontwikkelen waarmee de ondergrondse infrastructuur toekomstbestendig gemaakt kan worden. De huidige, verouderde distributienetten van drinkwater en aardgas kennen problemen met verzakkingen en lekkages, vooral bij afsluitbare aftakkingen in het hoofdnet, waar zware gietijzeren afsluiters worden toegepast. Bovendien veroorzaakt de ?aardgasloze? toekomst voor Nederland een aardverschuiving in deze wereld. Er wordt gezocht naar andere toepassingen voor het enorme aardgasnetwerk in ons land, om een kapitaalvernietiging te voorkomen. Een van de mogelijke toepassingen is om er waterstof als schone energiedrager mee te gaan distribueren. Dan zal er echter wel een oplossing moeten worden gevonden voor de verouderde aftakkingen, de verzakkingen en de lekkages.
Prince wil hierop inspelen en haar positie als leverancier van innovatieve, nieuwe producten voor deze markten verder uitbouwen, door de ontwikkeling van een zeer elegante oplossing in de vorm van de kunststof DSA, de DrieSprongAfsluiter. Deze DSA wordt universeel toepasbaar voor ondergrondse distributie van drinkwater, aardgas en waterstof, omdat dit product een aantal nieuwe technieken en oplossingen in zich verenigt en de kans op verzakking en lekkages minimaliseert en het aardgasleidingnet geschikt kan helpen maken voor waterstof of andere producten. De ontwikkeling is kostbaar voor een middelgroot MKB bedrijf als Prince, maar cruciaal voor de toekomst van het bedrijf, dat voor een groot deel afhankelijk is van de aardgasdistributiemarkt en hiermee een zeer belangrijke stap zet naar een nieuw, toekomstbestendig productenportfolio.
De technologie en het product, die in dit project worden ontwikkeld, zijn de basis voor toekomstige producten en kunnen reeds rekenen op warme belangstelling vanuit de markt van drinkwater- en gasdistributiebedrijven, voor wie de DSA een enorme stap vooruit zal betekenen in het reduceren van lekkages, calamiteiten en maintenance kosten. Bovendien opent het nieuwe mogelijkheden voor de aardgasdistributiesector, zoals het transport van waterstof.
Het project sluit hiermee nauw aan bij het programma Maintenance Zuid-Nederland, hoofdlijn 2, Infrastructuur en Utilities, waar ?Beheer ondergrondse Infrastructuur? als aandachtsgebied wordt genoemd. Prince Kunststof Infra is zelf een bedrijf uit de HTSM-sector, waarmee ook de crossover tussen deze twee sectoren een feit is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen