Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin 5Groningen

Looptijd: van 1 mei 2017 tot 15 oktober 2021
Plattegrond van de locatie van het project

De doelstelling van het project is het opzetten van een proeftuin waarmee MKB-bedrijven worden geholpen bij de ontwikkeling en concrete benutting van kansrijke toepassingsmogelijkheden met en rondom 5G. Zodoende kan eerder de stap naar vermarkting worden gemaakt. De proeftuin zal onder meer een ‘5G Lab’ omgeving op het EnTranCe terrein te Groningen gaan omvatten. Daarnaast wordt een aantal real life testomgevingen gerealiseerd in de vorm van ‘field labs’ die met name in Noord-Groningen zijn voorzien. Een belangrijke doelstelling is bovendien netwerking en kennisdeling rondom 5G toepassingsmogelijkheden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen