Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin 5Groningen; verbeteren, verbreden & verbinden

Looptijd: van 1 januari 2021 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Met het project 'Proeftuin 5Groningen, verbeteren, verbreden en verbinden', willen de partners van de proeftuin 5Groningen een stevig fundament voor de toekomst leggen. Met behulp van de gevraagde cofinanciering worden de knelpunten in de al bestaande proeftuin opgelost om zo de relevantie van de proeftuin voor het innovatie ecosysteem van Noord-Nederland te behouden.
Een proeftuin waar ondernemers, overheden en onderwijs terecht kunnen voor het oplossen van vraagstukken en ontwikkelen van innovatieve producten die te maken hebben met draadloze, mobiele 5G-toepassingen, maar in de toekomst ook 6G en verder.
Het voortouw wordt genomen door een kopgroep van vier kennispartners die een stevige footprint hebben in Noord-Nederland te weten: TNO, Hanzehogeschool, RUG en EBG. Samen met de andere proeftuin stakeholders KPN, Vodafone/Ziggo, Huawei, Dell/VMWare, Agentschap Telecom, Surf en in de toekomst ook Noorderpoort en Alfa-college, wordt gewerkt aan het verbeteren, verbreden en verbinden van de proeftuin 5Groningen. Eén van de ambities is om een blijvende faciliteit voor Noord-Nederland op te richten, een innovatiecentrum Noord-Nederland voor draadloze & mobiele toepassingen dat ingebed wordt in de curricula en onderzoekslijnen van de kennispartners.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen