Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin: Castlab

Looptijd: van 1 september 2019 tot 30 augustus 2022
Plattegrond van de locatie van het project

De huidige technieken en processen voor het vervaardigen van (kritische) metalen vervangingsonderdelen schieten tekort. Hierdoor ontstaat een maatschappelijk probleem, waardoor onze infrasector aanhikt tegen onbetaalbare maintenance kosten. In de proeftuin Castlab komen mkb-ondernemingen, grote ondernemingen, kennisinstellingen en eindgebruikers samen om door middel van innovatieve productiemethodieken (metaal en composiet) hiervoor een kostenbesparende oplossing te realiseren. Centraal in deze oplossingen staan IT-technologieën: digital twins, digital warehouse, predictive maintenance, big data analyse, rule based decision system (AI). Een tweede thema van de proeftuin is het ontwikkelen en testen van nieuwe service businessmodellen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen