Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin Citizen Science

Looptijd: van 14 juli 2017 tot 1 oktober 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Op het terrein van voeding, gezondheid en milieu verrichten consument, patiënt en burger steeds meer zelf metingen vanuit een behoefte aan inzicht en autonomie. Het meten door consumenten, patiënten en burgers en het integreren van de meetresultaten in een database wordt ook wel Citizen Science genoemd. In de proeftuin ‘Citizen Science’ worden met behulp van kennis, faciliteiten en expertise, mobiele en handheld-sensoren gevalideerd (bekrachtigd), die mkb-ers s in de markt willen lanceren. De kwaliteit van de metingen die met de sensoren van vloeistof (water, bloed, traanvocht), gas (adem, lucht), bodem of voedingsmiddelen worden gedaan, worden hierdoor betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd. De proeftuin draagt tevens bij aan de privacy-vriendelijke authenticatie van de vele applicatie-data, waarmee het mkb haar marktpositie kan versterken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen