Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin Nanomedicine

Looptijd: van 1 juli 2017 tot 30 juni 2020
Plattegrond van de locatie van het project

De proeftuin Nanomedicine zorgt voor de uitwisseling van faciliteiten, diensten en kennis op gebied van vroege medicijn ontwikkeling. Nonomedicine probeert het gat dat met het vertrek van de medicijnenindustrie uit Nederland is ontstaan te vullen. De hele keten van het ontdekken, de ontwikkeling, de technologie tot de productie van medicijnen is hierbij betrokken. Een groot aantal regionale MKB-partners leveren kennis, diensten en technologieën aan de proeftuin. Het bestuur bestaande uit de Radboud Universiteit, Radboudumc en twee MKB'ers. Zorgt ervoor dat aanbieders en gebruikers de weg naar de proeftuin weten te vinden. Binnen deze proeftuin vindt ook de experimentele ontwikkeling van vier concrete toepassingen plaats: (1) Nanomedicine tegen chronische nieraandoeningen, (2) Technologie voor het opsporen van circulerende tumorcellen, (3) Een chemo transportsysteem gebaseerd op unclick chemie en (4) hoofd samenstellingen (lead compounds) voor medicijntransport over de darmwand.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen