Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Proeftuin The Green Village

Looptijd: van 1 april 2015 tot 31 december 2019

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Hydrolectric auto die gebruikt kan worden als Powerplant? Kom dan op zaterdag 6 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap, naar The Green Village. Deze Hydrolectric Car as Powerplant is ontwikkeld als onderdeel van het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’, door de projectpartner van het Mobiel Erfgoed Centrum; Accenda.

Op deze zaterdag zal The Green Village een drietal rondleidingen geven (hiervoor moet u zich aanmelden, aanmelden is natuurlijk gratis). Tijdens deze rondleiding leert u meer over deze auto die een mobiele energiecentrale is geworden. Maar dat is niet alles!

U zult ook meer te weten komen over een woning uit de jaren ’60 die studenten energieneutraal gemaakt hebben, u maakt kennis met de hyperloop testfaciliteit, kan u over een glazenbrug wandelen en ziet u wat een slimme lantarenpaal allemaal kan. De rondleidingen op het terrein van The Green Village (Van den Broekweg 4, 2628 CR Delft) zijn om:

Tour 1: 11:00 - 11:30

Tour 2: 13:30-14:00

Tour 3: 15:00 - 15:30

 

>> Meld u hier gratis aan voor de rondleidingen!

The Green Village

The Green Village wil een duurzame en ondernemende omgeving creëren waar wordt getoond hoe de grote maatschappelijke uitdagingen rond energie en duurzaamheid wordt aangepakt en opgelost. Hiertoe wordt een proeftuin op de TU Delft-campus gerealiseerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen