Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

project House of Helios

Looptijd: van 12 april 2010 tot 31 december 2011
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het project ontvangt de Europese subsidie voor het doorontwikkelen van een systeem dat zonne-energie omzet in electriciteit en warmte.

Het doel is om tot een echte nulenergie woning te komen waarbij de woning energie levert in plaats van verbruikt. In dit project ligt de focus op een innovatieve ammoniakpomp, die uiteindelijk de warmte van de zon kan omzetten in electriciteit. Dit is een doorontwikkeling van het bestaande HME Roofing systeem dat hiermee een aanzienlijke verbetering doormaakt. WE engeneering, eenwerktuigbouwkundig ingenieursbureau voert dit project uit samen met metaaltechniekbedrijf Pillen BV uit Lichtenvoorde en ARA BV uit Aalten, productiebedrijf van industriële mechatronische besturingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen