Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Protospace Utrecht

Looptijd: van 1 juni 2008 tot 31 mei 2013
prototspace

Protospace Utrecht is een laagdrempelige werkplaats waar startende ondernemers, ontwerpers, kunstenaars, uitvinders en studenten zelf hun ideeën of concepten letterlijk tastbaar kunnen maken.

Het lab beschikt over moderne, digitaal aangestuurde machines, waarmee een ontwerp wordt vertaald van computerbestand naar een 2D of 3D model in één of meerdere kleuren met potentiële kansen.

Het Utrechtse ProtoSpace is méér dan een doorsnee workshop. ProtoSpace beschikt over vijf digitaal aangestuurde machines die innovatieve ideeën omzetten naar een aansprekend en concreet product. Voor advies en begeleiding zijn vijf dagen in de week twee labmanagers beschikbaar.

ProtoSpace heeft de ambitie om het meest toonaangevend FabLab van Nederland te worden en weet zich daarbij gesteund door de medewerking van elf partijen die aan de wieg staan van dit kenniscentrum. Bezoekers van ProtoSpace kunnen erop rekenen dat snel en doeltreffend tastbare prototypes worden opgeleverd, die recht doen aan de missie van ProtoSpace: 'Make Your Vision Come Alive!'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen