Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

prototype Power System Marine

Looptijd: van 3 augustus 2015 tot 30 juni 2016
Plattegrond van de locatie van het project

ER is een concept bedacht om door de inzet van batterijen binnen een compleet systeem van energie opwekking als -levering, een efficiëntere en milieuvriendelijkere energiebalans op schepen te krijgen en daarmee een energietransitie te bereiken met een te verwachten brandstofbesparing van c.a. 67% op dieselverbruik generator. Het vernieuwende is dat er straks uit 3 verschillende energiebronnen vermogen wordt opgewekt en gegeven. Het wordt een dynamische energiehuishouding ten opzichte van de huidige energielevering met 1 generator, die 24 uur/dag x 365 dagen operationeel is. Er is inmiddels een binnenvaartschipper uit Zwolle in principe bereid gevonden zijn schip beschikbaar te stellen als pilot.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen