Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Pulsvisserij in de Voordelta

Looptijd: van 4 januari 2011 tot 31 december 2011

De rentabiliteit van het Vof A.P. Baaij en Zn, maar in de toekomst ook die van andere bedrijven in de regio, kan door investeringen in een voor de eurokotter geschikte pulsvisserijmethode sterk verbeterd worden. Hierdoor kan er weer voldoende toekomstperspectief voor deze bedrijven ontstaan. Vof A.P. Baaij en Zn heeft startte vorig jaar een project waarbij zij schip de TH7 (Tholen 7) heeft uitgerust met een zogenaamde Pulswing van4,5 meter. Na een proefproject van vier maanden heeft men kunnen tonen dat een dergelijke Pulswing economisch en ecologisch verantwoord is voor de eurokotters die actief zijn in de kustzone. Het project draagt bij aan de introductie van nieuwe visserijtechnieken, verbreding van visserijtechnieken en draagt bij aan de verdere verduurzaming van de visserij. De wetenschappelijke bijdrage komt van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) en IMARES. Het LEI maakt bedrijfseconomische vergelijking tussen de bedrijfsuitoefening met de pulsvisserij in vergelijking met de ‘traditionele’ visserij in voorgaande jaren. IMARES voert op basis van bijvangstmetingen aan boord van de TH7 een bijvangstanalyse uit. Het project is mede ondersteund door de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Subsidieregeling: Duurzame ontwikkeling visserijgebieden 2011-1

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen