Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Pulswing op de OD1 in de Zuid

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 1 januari 2011
Plattegrond van de locatie van het project

Jaczon Kotter Visserij Maatschappij BV is de eigenaar van de boomkorkotter OD-1 (Ouddorp 1). Het schip heet Maarten Jacob. Deze maatschappij is onderdeel van Jaczon BV,gevestigd te Scheveningen. Jaczon BV is een internationaal opererend visserijbedrijf die zich bezig houdt met de vangst van pelagische en demersale vissoorten. De OD1 landt haar vis aan in Stellendam of in Scheveningen. De eigenaar van OD 1 wilde graag investeren in een zogenaamde Pulswing met bijbehorende netten aan boord van de OD-1. De Pulswing is een combinatie van twee vistuigen: de pulskortuig en de Sumwing.  Met dit project heeft men het nieuwe vistuig uitgebreid getest en waar nodig aangepast. Ook zijn metingen verrichten naar de visnamigheid en vangstverschillen. Het laatste was een duurtest waarbij men dit nieuwe vistuig een jaarlang heeft getest in de Zuid. Op deze wijze heeft men in korte tijd een grote hoeveelheid ervaring opgedaan en gegevens verzameld om praktijkervaring op te doen en hiermee verder te kunnen werken. Het project draagt bij aan de introductie van nieuwe visserijtechnieken, verbreding van visserijtechnieken en draagt bij aan de verdere verduurzaming van de visserij. De aanvrager heeft de opdrachten vooral gegeven aan lokale bedrijven binnen Goeree-Overflakkee. Dit project levert een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling van het visserijgebied in Zuid-Holland. Het project is mede ondersteund door de provincies Zuid-Holland en Zeeland. De boomkotter OD1 is voorzien van een zogenaamde Pulswing, een combinatie van twee vistuigen. Deze nieuwe vistechniek is uitgebreid getest en draagt bij aan een verdere verduurzaming van de visserij. De kotter ligt tijdens de EU-Kijkdagen in de haven van Scheveningen. Op vrijdag 11 mei kunnen bezoekers tussen 07.00 uur en 12.00 uur het schip en de Pulswing bekijken. Subsidieregeling: Duurzame ontwikkeling visserijgebieden 2010-2

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen