Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Quality Slicer 2.0

Looptijd: van 1 augustus 2014 tot 31 december 2015

 

In de supermarkten in Nederland wordt ca. 90% van de in de winkel verkochte vleeswaren fabrieksmatig gesneden, verpakt en door begassing langer houdbaar gemaakt. Met de Quality Slicer worden transport, snijden en koelen in één machine verenigd.

De klant maakt in de winkel zelf de keuze voor het product, dikte en gewicht. De bestelling wordt vervolgens door de machine zichtbaar gesneden en verpakt. De vleeswaren worden nu wel versgesneden in de winkel aangeboden. Dit leidt tot vermindering van weggooien vlees, verpakkingen (plastic) en het gebruik van gas bij het verpakken.

Het project Quality Slicer 2.0 betreft de doorontwikkeling van de Quality Slicer tot een demonstrator en deze in de praktijk te testen. In het MAIN Mep (eerder EFRO-project) is een proof of concept van een vleessnijmachine ontwikkeld, de Quality Slicer. Het betreft een proof of concept; de werking is aangetoond, maar de machine is nog niet geschikt om in een winkelomgeving te plaatsen en in productie te nemen. In het MAIN Mep (eerder EFRO-project) is een proof of concept van een vleessnijmachine ontwikkeld, de Quality Slicer. Het betreft een proof of concept; de werking is aangetoond, maar de machine is nog niet geschikt om in een winkelomgeving te plaatsen en in productie te nemen. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen