Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

RDM Innovation Connector

Looptijd: van 29 februari 2016 tot 31 december 2018
RDM

RDM Rotterdam is dé innovatie-hotspot in het Rotterdamse havengebied.

Op deze plek werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan vernieuwend excellent onderwijs, kennis en duurzame innovaties, die noodzakelijk zijn voor de transitie van Rotterdam naar een toekomstbestendige Havenstad.

Met het oog op deze ontwikkeling wordt met de RDM Innovation Connector gewerkt aan het professionaliseren en verbreden van de toegankelijkheid van alle ?smart? faciliteiten voor het mkb-bedrijfsleven en aan het intensiveren van de inhoudelijke samenwerking met het onderwijs en de kenniscentra van de Hogeschool Rotterdam. De RDM Innovation Connector is er voor dat:
•het voor prototyping en testen gebruik kan maken van alle state of the art en high end apparatuur en machines op RDM Rotterdam
•een innovatief idee van een ondernemer in een half jaar met. een innovatieteam van onderzoekers en studenten verder kan worden ontwikkeld tot en met prototyping en testen
•het Innovation Dock zich verder ontwikkelt tot een springplank voor nieuwe bedrijven in de havenregio
•mkb-ondernemers op een laagdrempelige manier advies kunnen inwinnen variërend van kennisspecifiek tot technisch en marketing advies
•mkb-bedrijven in de regio Rotterdam op de hoogte zijn van de mogelijkheden van RDM Innovation Connector en worden gestimuleerd om hiervan ook gebruik te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen