Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

RDM Innovation Dock - fase 3

Looptijd: van 19 september 2008 tot 1 april 2013

Dit project behoort tot de finalisten van de RegoStars Award 2010Op de kop van de Waalhaven, aan de Nieuwe Maas in Rotterdam ligt de voormalige werf van de RDM. In 2007 werd de oude machineloods verbouwd tot een innovatieve leer- en werkomgeving (RDM-scholen en bedrijvencampus). Een unieke verbinding tussen praktijkgericht leren op MBO/HBO niveau en werken. Het concept is gebaseerd op het idee dat de scholen zelf de innovatieve bedrijven werven, pas nadat er een kenniscontract is gesloten over de uitwisseling van kennis tussen school en bedrijf. De verbinding tussen praktijkgericht opleiden, innovatie en ondernemerschap leidt er toe dat op de lange termijn een nieuwe impuls wordt gegeven aan de stad, waarmee tegelijkertijd de concurrentiekracht van de gehele regio wordt vergroot. In dit project wordt het bedrijvendeel van de hal verbouwd tot 30-40 individuele flexibele bedrijvenkavels, plus alle (nuts)voorzieningen die daarbij nodig zijn. Tussen de kavels wordt een transportroute gemaakt. Op de zolderverdieping worden ruimtes verhuurbaar gemaakt en ontsloten via lift en trappen

Samenwerking tussen : Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Rotterdam, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, diverse bedrijven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen