Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Real Fish Echo

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 18 mei 2019

Het project Real Fish Echo is bezig met het ontwikkelen van nieuwe en betere methodes. Hiermee verbeteren zij de selectiviteit van de pelagische visserij.

Door aanpassingen in de wet mogen vissers geen vissen meer vangen die te klein zijn. Ook moeten zij alle vangst aanlanden. Met deze nieuwe methode identificeren de vissers de soort vis en het formaat al voordat de vangst aan boord komt. Hierdoor is het vissen duurzamer, vissers halen alleen vissen aan boord die ze willen vangen. Het project gebruikt hiervoor de nieuwste breedband echolood technologie.

Met deze subsidie verzamelen vissers en onderzoeker gegevens. Hiermee wordt de nieuwe methode meer betrouwbaar en accuraat, en herkent het meer soorten. Commerciële vriestrawlers en onderzoeksschepen verzamelen deze gegevens.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen