Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Realisatie Willem-Alexander Baan

Looptijd: van 1 juni 2010 tot 31 december 2013
Willem-Alexanderbaan

Rotterdamse roeibaan van wereldformaat

Onder de rook van Rotterdam is een internationale trainings- en wedstrijdroeibaan gekomen: de Willem-Alexander Baan. Deze is de enige wedstrijdaccommodatie in Nederland, die voldoet aan de laatste internationale eisen van de internationale roeibond (FISA). Met de komst van de roeibaan ging een lang gekoesterde wens vanuit de regio Rotterdam in vervulling. De WA-Baan is een trainingscentrum voor (top)roeiers en breedtesporters, een wedstrijdlocatie van het hoogste niveau en een sport-innovatiecentrum.

Kansen voor West heeft financieel bijgedragen aan het verwezenlijken van deze topsportlocatie, die een centrale rol speelt in een aantrekkelijk recreatiegebied. De aanleg van de roeibaan maakte deel van de gebiedsontwikkeling van de Eendragtspolder. Wat eerst akkerbouwgebied was werd omgetoverd tot een recreatie- en tegelijk ook waterbergingsgebied. Het gebied is behalve voor roeiers en hun toeschouwers, zeker zo aantrekkelijk voor fietsers, wandelaars en skaters, terwijl de baan ook gebruikt wordt om te kanoën en te zwemmen.
Met de Willem-Alexander Baan is het imago en de aantrekkingskracht van Rotterdam als sportstad vergroot, met als klap op de vuurpijl het organiseren van het Wereldkampioenschap Roeien in 2016.

Samenwerking tussen : Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de Gemeente Zuidplas.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen