Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Realiseren van Natura 2000-doelstellingen in drie Nederlandse duingebieden

Looptijd: van 1 september 2010 tot 31 december 2015

De hoofddoelstelling van dit project is het herstellen en uitbreiden van natuurlijke habitats in drie Nederlandse duingebieden. Daardoor wordt de aanwezigheid van zeldzame en typische dier- en plantensoorten bevorderd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in Voornes Duin, Duinen Goeree & Kwade Hoek en Kennemerland-Zuid. Het gaat vooral om witte en grijze duinen en vochtige duinvalleien. De belangrijkste taak is het verwijderen van bomen, struiken en grassen die de gebieden de jongste jaren hebben overwoekerd en die de ontwikkeling van een gevarieerde plantengroei in de weg staan. Vooraf wordt een inventaris van aanwezige soorten opgemaakt en de werken worden zo gepland dat dieren zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen