Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Recreatieve schakel Amsterdam-Vechtstreek

Looptijd: van 1 oktober 2012 tot 31 december 2015
Amsterdam - Vechtstreek

Nieuwe fietspaden verbinden Amsterdam en Diemen met de Vechtstreek

Groengebied Amstelland is het gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het telt één bos: het Diemerbos. Het grootste deel van dit bos ligt ten westen van de A9 en grenst aan Diemen en Amsterdam-Zuidoost. Ten oosten van de A9 loopt het Diemerbos door tot het Amsterdam-Rijnkanaal.
In dit gevarieerde bos ligt een netwerk van ruiter-, wandel- en fietspaden. Om de toegankelijkheid van het bos verder te vergroten werden enkele ontbrekende recreatieve schakels aangelegd. Het gaat om een fietsverbinding tussen Diemen en de hoofdentree van het Diemerbos, een fietspad door het Diemerbos en een fietsverbinding tussen IJburg en het Diemerbos. Daarmee is een veilige, doorgaande en recreatief aantrekkelijke verbinding ontstaan vanuit Amsterdam en Diemen via het Diemerbos naar de Vechtstreek. Hiermee is de toegankelijkheid van het buitengebied voor de bewoners van de metropoolregio Amsterdam vergroot. Bovendien zijn er nu meer mogelijkheden voor mensen uit de regio om de stad Amsterdam op de fiets te bezoeken.

Kansen voor West heeft een rol gespeeld bij de voorbereidende (plan)werkzaamheden, zoals het opstellen van een definitief ontwerp, een kostenraming en de besteks- en plantekeningen, inclusief de volgens het bestek uitgevoerde werkzaamheden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen