Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

recycling babyluiers en incontinentiemateriaal

Looptijd: van 1 april 2015 tot 30 juli 2016


EBI ontwikkelt een innovatief, economisch rendabel én duurzaam proces voor recycling van luiers en incontinentiemateriaal. De fabriek maakt straks uit die oude luiers vier producten: groen gas, plastic, kunstmest en biomassa. 

In op batch reactoren gebaseerd op Thermische Druk Hydrolyse wordt luierafval gescheiden in twee fracties: een organische stroom die goed met GFT en met mest te vergisten is en een herbruikbare kunststofreststroom. Doordat de luiers door middel van thermische drukhydrolyse ontsloten zijn neemt de biogasopbrengst van vergistingsinstallaties sterk toe. Hierdoor moet luierafval een aantrekkelijke, additionele inputstroom voor vergistingsinstallaties worden.

Lees hier:

Fabriek voor recyclen poepluiers komt er écht(bron NOS)

Bekijk hier een video van de verwerking van de luiers (bron Gelderlander)

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen