Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

REDUCE

Looptijd: van 1 oktober 2016 tot 30 september 2018


Dit project heeft als doel het ontwikkelen en demonstreren van een multifunctionele lichtgewicht trailer die zowel melk als wei kan transporteren.

De huidige trailers kunnen door specifieke eisen alleen óf melk óf wei vervoeren. Dit leidt ertoe dat beide trailers in principe 50% van de tijd leeg rijden. Een consortium van 3 Gelderse MKB bedrijven wil samen met demonstratiepartner Friesland Campina en toeleverancier BTB Harfsen een multifunctionele trailer ontwikkelen waardoor leegkilometers zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit resulteert in CO2 reductie, efficiënter transport en veiligheid op de weg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen