Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

reMIND

Looptijd: van 1 juni 2021 tot 31 december 2023


Het doel van het project reMIND is om vier verschillende maar elkaar aanvullende technologieën voor de behandeling van dementie bij elkaar te brengen.

Het gaat hierbij om: onderzoek naar (regeneratieve) therapieën, het effectief afleveren van therapeutische middelen in de hersenen, uit ontwikkelen van de technologie, industrialiseren en gereed maken voor opschaling en commercialisatie. Momenteel zijn er geen behandelingen die de ziekte van Alzheimer kunnen genezen. Onder meer omdat op het moment van diagnose, er al miljoenen hersencellen gestorven zijn.

Er bestaan op dit moment geen klinische goedgekeurde behandelingen die de aanwezige schade kunnen herstellen. Therapeutische middelen die al wel worden ontwikkeld, kunnen in principe werken, maar komen niet langs de bloed-hersen-barrière en bereiken niet hun bestemming. Daarnaast vindt onderzoek vooral plaats op diermodellen maar meer dan 80% van de experimentele geneesmiddelen, die veilig en effectief zijn bij dieren, werken niet in klinische proeven bij mensen. In reMIND gaat het consortium gezamenlijk technologieën ontwikkelen die bijdragen aan het oplossen van bovenstaande problemen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen