Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Rendementsverbetering door ontwikkeling van ononderbroken koel- en hygiëneketen

Looptijd: van 1 november 2017 tot 1 mei 2019

De doelstelling van dit onderzoekproject is het rendement op verse en diepgevroren platvis (schol en tong) te verhogen door het vergroten van de aan boord gerealiseerde toegevoegde waarde.

De nadruk ligt op het ontwikkelen en implementeren van waarde toevoegende activiteiten aan boord en kwaliteitsverbetering. Dit wordt gerealiseerd in afstemming met (keten)partners als transporteurs en visverwerking en - handel, door de (door)ontwikkeling van:

- een zoveel mogelijk ononderbroken koel- en hygiëneketen;
- gedrag van de bemanning m.b.t reiniging en desinfectie - in samenhang met voorgaande: een perfect werkende visverwerkingslijn.

Een ononderbroken koel- en hygiëneketen start vanaf de stortbak en omvat een scholstripmachine, sorteermachine, optimale beijzing en ijslogistiek, snelle logistiek naar en in het visruim en naar de verwerkingsindustrie. Het doel is gedurende het hele proces de vis optimaal te koelen. Het hygiëneproces omvat naast de koeling, het reinigen en desinfecteren van de machines en ruimtes en het soppen a/b voor optimaal kwaliteitsbehoud. Samenwerking met een transport-, en verwerkings- en handelsbedrijf is onderdeel van het project. Het totaal levert eveneens een bijdrage aan het verder verbeteren van de voedselveiligheid.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen