Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Resultaatgericht opleiden bij de Etam Groep

Looptijd: van 10 februari 2007 tot 9 februari 2008
Plattegrond van de locatie van het project

Dit EFS-project is een opleidingstraject voor de medewerkers van de afdelingen Logistiek, VM/Display en Facility Management van de Etam Groep. Daardoor vergroten de deelnemers hun professionele mogelijkheden. Dat betekent voor hen: goed toegerust voor hun functie op het werk verschijnen en mee groeien met de bedrijfontwikkelingen. De Etam Groep is een in Zoetermeer gevestigde onderneming. Via dochterbedrijven Miss Etam BV, Promiss BV en Etam Retail Services BV exploiteert de Etam Groep 184 winkels in damesmode in Nederland. De Etam Groep is marktleider binnen dit segment en heeft de ambitie dat te blijven. De opleidingen zijn daarbij een belangrijk instrument.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen