Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Revitalisatie Flora's Hof Lichte Gaard

Looptijd: van 1 april 2007 tot 31 december 2011

Op één van de mooiste plekken van de stad, midden in het Romeinse Castellum, ligt een gebied met heel veel potentie voor ontwikkeling. Daarom is het doel van dit project om dit gebied te revitaliseren en toegankelijk te maken voor het publiek. Het gebied bestaat uit het terrein van Flora's Hof en het gebouw waarin de werkplaats van Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement gevestigd is.

Na afloop van de verbouwing kan het publiek de restauratoren aan het werk zien. De publieks ingang van de werkplaats komt aan Flora's Hof. Die wordt opnieuw ingericht in 19e eeuwse stijl en zo wordt er een geheel nieuwe culturele attractie gecreëerd. Ook wordt daar een deel van de Romeinse Castellum muur zichtbaar. Als afsluiting is er in 2010 een grote tentoonstelling met door het project gerestaureerde Chinese klokken.

Utrecht zal zijn positie kunnen bevestigen als een belangrijk kenniscentrum op het gebied van restauratietechnieken. Door dit project worden de relaties tussen topmusea zoals de Hermitage en de Verboden Stad stevig verankerd.

Samenwerking tussen : Stichting Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, HGIS, Verboden Stad, Gemeente Utrecht, VSB Fonds, Bank-Giroloterij, Stichting Domplein 2013, Stichting Flora's Hof.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen