Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Revitalisering bedrijventerrein de Wieken Hoogeveen

Looptijd: van 2 december 2008 tot 1 juli 2011

De revitalisering van het bedrijventerrein De Wieken omvat vier fasen. Fase 1 is inmiddels gerealiseerd. Dit project betreft de fase 2A. Deze fase bestaat voor het grootste deel uit een aantal ingrepen in de verkeersinfrastructuur. De voorgestelde ingrepen moeten leiden tot verbeteringen op het gebied van de bereikbaarheid, de doorstroming en de verkeersveiligheid op het terrein.   Het project is onderdeel van een groter revitaliseringplan voor De Wieken. Na uitvoering van dit plan zullen in 2015 t.o.v. het jaar 2004 de volgende doelen zijn behaald:   De langdurige leegstand (te huur en te koop staande panden langer dan 2 jaar) is met 50 % afgenomen. De nog uit te geven kavels zijn voor 100 % uitgegeven. Het aantal arbeidsplaatsen is met 10 % toegenomen (van 23 fte/ha naar 25,5 fte/ha). Het oppervlak onbebouwde private terreinen is met 25 % afgenomen. De organisatiegraad binnen de ondernemersverenigingen is toegenomen tot 70 %. 70 % van de bedrijven gevestigd op De Wieken is georganiseerd in het kader van parkmanagement. Het aantal, voornamelijk urgente, verontreinigde locaties op het bedrijventerrein is met 50 % afgenomen. Het percentage verkeersslachtoffers, doden en gewonden, zijn met respectievelijk 25 % en 15 % teruggebracht. Het bedrijventerrein heeft een goede beeldkwaliteit en een dito imago (rapportcijfer 8 in de omnibusenquête) Het bedrijventerrein is uitstekend bereikbaar en toegankelijk voor zowel woon- werk- als bezoekend verkeer.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen