Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Revitalisering bedrijventerrein Zichtenburg en Kerketuinen

Looptijd: van 19 januari 2009 tot 31 december 2012

Den Haag beschikt over een aantal belangrijke bedrijventerreinen en revitalisering ervan is essentieel voor de economie van de stad. Het verouderde bedrijventerrein Zichtenburg/ Kerketuinen wordt daarom herontwikkeld van een verouderd werkterrein naar een modern binnenstedelijk bedrijventerrein.

Deze herontwikkeling zal plaats vinden door de herinrichting van de openbare ruimte met ingerichte bedrijfskavels. Het bedrijventerrein is 80,7 ha groot waar 280 ondernemingen zijn gevestigd met in totaal 7320 arbeidsplaatsen. Het is wel de bedoeling dat deze bedrijven allemaal hun functie blijven behouden.

De hoofdrijwegen krijgen deels een ander profiel en nieuw asfalt. Er komen parkeerplaatsen bij. De bestrating van de trottoirs en de parkeerplaatsen wordt aangepast. De groene hoofdstructuur wordt versterkt door veel grote bomen bij te planten. Hierdoor ontstaat er duidelijk onderscheid tussen het hoofdkruispunt en de secundaire wegen.

Met de revitalisering van het bedrijventerrein Zichtenburg en Kerketuinen wordt het een modern binnenstedelijk bedrijventerrein met een representatieve uitstraling waardoor het vestigingsklimaat wordt versterkt zodat bedrijven zich juist hier willen vestigen.

Samenwerking tussen : Gemeente Den Haag, DSO, Projectmanagement.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen