Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Revitalisering Nieuwe Binnenweg

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 1 juli 2014

Na het bombardement op het Rotterdamse centrum werd de Nieuwe Binnenweg één van de belangrijkste winkel- en uitgaansstraten van de stad. Vanaf de jaren '60 zijn de straat en de omringende woonwijken in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Stadsontwikkeling heeft het initiatief genomen om de negatieve spiraal om te buigen en de Nieuwe Binnenweg weer een aantrekkelijke uitstraling te geven. In het project worden 6000 m2 bedrijfsruimten en gevels herontwikkeld. Door duidelijker profilering vestigen zich 40 nieuwe ondernemers, wordt de winkelleegstand verminderd en worden 60 arbeidsplaatsen gecreëerd. Daarnaast wordt ruim 1100 meter van de straat heringericht en worden 126 panden integraal aangepakt en verbeterd. In 2012 heeft MKB-Rotterdam de Nieuwe Binnenweg uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Rotterdam. Het project Revitalisering Nieuwe Binnenweg is door de jury van De Gulden Feniks, de nationale renovatieprijs, genomineerd in de categorie Gebiedsontwikkeling.

Samenwerking tussen : deelgemeente Delfshaven, gemeente Rotterdam, vervoerbedrijf RET, Albeda college.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen